Ce e bine să ştii depre India şi muncitori indieni

India

  • Capitala: New Delhi
  • Populaţia: 1,366,417,754
  • Moneda: Indian Rupee
  • Limba oficială: Hindi, Engleză

Din punct de vedere geografic, religios și economic, indienii sunt împărțiți în multe grupuri sociale. Țara are 14 limbi oficiale și sute de limbi neoficiale. Există un sentiment de asociere între indienii fie din partea de nord, fie din partea de sud a țării. Deși majoritatea populației practică hinduismul, există și un număr semnificativ de musulmani și creștini. Și adăugați la listă faptul că educația este foarte apreciată: o persoană cu mai multă educație se clasează mai sus decât una cu mai puțină.

Muncitorii indienii lucrează pentru a-și întreține familiile și pentru a-și îmbunătăți statutul economic și social. Ei nu au tendința de a lucra pentru a-și îndeplini obiectivele de carieră, pentru a îndeplini obiectivele corporative sau pentru recunoașterea personală.

Cei mai mulți muncitori indieni nu sunt obișnuiți ca un șef să le ceară părerea. Să îi întrebe cum ar fi mai bine să fie făcut un lucru. Aceasta este educaţia şi experiența lor, ar prefera să facă ceea ce spune șeful și se așteaptă să fie micro-gestionați. Alții, un procent mai mic, vor să ia inițiativă și doar să-l informeze pe șef despre asta.

De preferat este ca la început să fiți foarte specific cu indicațiile. Trebuie să fiţi atent la ce le cereţi. Muncitorii indienii, în general, nu se dau înapoi și vor încerca să vă mulțumească, chiar dacă asta înseamnă să lucrezi ore în plus sau peste weekend. Dar dacă sunt recompensaţi pentru aceasta, atunci aveţi o garanţie în plus că vor fi productivi şi loiali.

Indienii sunt învățați să minimizeze conflictele și sunt orientaţi spre armonie. Dacă nu se simt confortabili cu „stilul” dvs., sau nu pot să ajungă la un numitor comun cu dvs., din diverse motive, indienii vă pot evita pentru a elimina confruntarea directă.

Important este să fiţi conștient de existența acestor diferențe. Apoi aflați cât mai multe despre muncitorii indieni angajaţi de dvs. Locul lor în ierarhia socială va defini abordarea lor față de oameni străini și obiceiurile lor. Și dacă dvs. știţi la ce să vă aștepți, se va reduce șansa de comunicare greșită.

Înțelegerea și aprecierea diferențelor culturale duce la interacțiuni mai eficiente și au ca rezultat o mai bună colaborare dintre dvs. şi muncitorii străini. Ceea ce duce la creşterea eficienţei şi productivităţii.

De câţi muncitori ai nevoie?

Trimite-ne un mesaj (sau sună-ne la 0734.49.48.47) și putem începe să recrutăm muncitori din Asia pentru compania ta!