Recrutăm muncitori din Asia pentru afacerea ta

Oferim servicii complete: Selectie - Avize - Transport

Aducem muncitori asiatici pentru orice domeniu de activitate

Descarcă broşura de prezentare: Asia-Workers strategie de adaptare

Cum va decurge colaborarea noastră şi procesul de recrutare

1

Se discută detaliile şi se semnează contractul de colaborare

2

Se selectează candidaţii, se obţin actele pentru avizul de muncă

3

Se trimite dosarul pentru permis de muncă la ambasadă

4

Se organizează transportul candidaţilor şi sosirea lor in ţară

5

Se pregăteşte acomodarea şi începerea activităţii

6

Se obţine permisul de şedere pentru angajaţii asiatici nou veniţi

Cum te ajută muncitorii asiatici

Recrutăm muncitori asiatici pentru firmele din România. Personal din Asia, calificat sau necalificat, disponibil imediat, ce asigură forță de muncă necesară pentru orice domeniu de activitate.

Indiferent că ai nevoie de 1 sau 100 de angajați asiatici noi, la ExpressWork.ro suntem dedicați 100% procesului de a găsi candidații potriviți din India, Bangladesh, Nepal, Sri-Lanka si de a-i aduce la compania ta.

 • Aducem orice număr de angajați asiatici ai nevoie
 • Înlocuim personalul necorespunzător sau cu contract expirat
 • Costuri de recrutare personal asiatic foarte mici, ce sunt amortizate încă din prima lună
 • Costuri salariale minime dar productivitate maximă
 • Stabilitate și siguranță că afacerea ta va rezistă pe piață
India
Nepal
Sri Lanka
Bangladesh

Servicii complete

Avem agenți de recrutare muncitori asiatici dedicați, iar prin colaborarea cu noi aceștia vor lucra și pentru tine, pentru a ne asigura că nevoia permanentă de personal a companiei tale va fi de domeniul trecutului.

Consultanţă & consiliere

În funcție de domeniul de activitate, stabilim criterii de evaluare și te consiliem în privința numărului optim de angajați străini. Pe toată durata contractului vei fi informat despre modificări legislative și oportunități apărute.

Recrutare & asistenţă

Procesul de selecție al angajaților asiatici devine foarte simplu, pentru că datorită preselecției asigurate de noi îți prezentăm doar personalul asiatic potrivit pentru posturile vacante. Eventuale interviuri video, probe practice filmate pot fi organizate.

Documente & avize

Toate documentele și avizele necesare pentru angajarea de personal asiatic sunt în sarcina noastră. Aviz de muncă de la Biroul Imigrări, viza de muncă de la Ambasadă sau Consulat, permis de ședere precum și traducerea și legalizarea documentelor.

Transport & acomodare

Ne ocupăm cu organizarea transportului viitorilor angajați asiatici din țara de origine în România și te consiliem pentru ca aceștia să se acomodeze cât mai repede și ușor la noul loc de muncă. Acomodare rapidă = productivitate maximă.

Industrii şi domenii pentru care recrutăm muncitori asiatici

Construcţii

Muncitori harnici și flexibili, având experiență în proiecte de construcții, de la infrastructură la clădiri rezidențiale sau comerciale. Domenii precum zidari, tencuieli decorative, betonişti, faianţă şi gresie, instalatori, lucrări de finisaj și construcții de structuri metalice, etc.

Comerţ

Muncitorii asiatici pot aduce o valoare adăugată în sectorul comerțului datorită abilităților lor de negociere, vânzare și aprovizionare, gestionarea stocurilor și relații cu clienții. Îmvaţă repede şi ajung rapid la o bună înțelegere a piețelor locale și sunt de obicei amabili şi orientați către clienți.

Producţie

În domeniul producției muncitorii asiatici pot fi implicați în asamblarea, fabricarea produselor, fiind obișnuiți cu munca în linie de asamblare și având o atenție deosebită la detalii. Sunt cunoscuți pentru munca atentă și rapidă, sunt capabili să ajute la creșterea productivității.

HoReCa

Muncitorii asiatici sunt apreciați pentru abilitățile lor în domenii precum gătitul, servirea și administrare. Atenți la detalii, excelează cu ospitalitatea și capacitatea de a face față unui mediu de lucru aglomerat. Pot fi angajați bucătari, ospătari, personal de curățenie și recepție, etc.

Transporturi-Logistică

Pot ocupa poziții ca șoferi de camion, mecanici auto, operatori de echipamente de ridicat sau lucrători în depozite. Au cunoștințe avansate în gestionarea lanțului de aprovizionare, operarea echipamentelor și menținerea unor standarde ridicate de siguranță și eficiență.

Agricultură

Muncitorii asiatici sunt solicitați în sectorul agricol pentru activități precum recoltarea culturilor, îngrijirea plantelor și lucrări agricole generale. Sunt obișnuiți cu munca în câmp deschis, au o bună rezistență fizică, sunt obișnuiți să lucreze în condiții dificile și ştiu practicile agricole specifice.

Servicii

În servicii de înfrumusețare pot lucra în coafură, machiaj, manichiură/pedichiură și alte tratamente cosmetice, coafeze, manichiuriste, esteticiene sau masori. În servicii medicale pot ocupa posturi de asistenți medicali, asistenți de îngrijire.

 
ExpressWork.ro

Condiţii pentru firmele româneşti

Legislația din România prevede o serie de condiții pentru a putea să angajezi muncitori din țări Non-UE. Acestea nu sunt o problemă dacă ai o companie care duce lipsa acută de forță de muncă. Pe scurt:

 • Să nu aibă datorii la bugetul de stat

  (la momentul emiterii certificatului fiscal necesar)

 • Să nu existe mențiuni legate de faliment sau sancțiuni ITM

  (munca la negru)

 • Să poată dovedi că nevoia de muncitori din Asia este reală

  (adeverință de la Agenția pentru ocuparea Forței de Muncă [Șomaj] și dovadă publicării anunțului de angajare)

Detaliat...

Cât costă un angajat asiatic

Costul total pentru angajarea unui muncitor asiatic este, de cele mai multe ori, același sau mai mic, cu costul angajării unui muncitor din România. Aici luăm în calcul doar seria de anunțuri date de compania ta pînă se găsește un angajat bun și de încredere.

Tarifele noastre, minime, accesibile și negociabile, sunt în funcție de numărul de muncitori asiatici și nivelul de complexitate al procesului de recrutare personal asiatic. Oferim o garanție de 120 zile, timp în care orice angajat necorespunzător va putea fi înlocuit gratuit. Taxele statale ce trebuie achitate pentru fiecare lucrător sunt:

 • Pentru avizul de muncă - echivalentul în lei a 100 euro
 • Pentru viza de sedere - echivalentul în lei a 120 euro + 259 lei

Comisioanele noastre includ: recrutarea/selectarea personalului, realizarea dosarului și obținerea autorizației de muncă/vizei de intrare/permisului de ședere, traducerea și legalizarea documentelor necesare.

Întrebări frecvente

De câţi muncitori asiatici ai nevoie?

Trimite-ne un mesaj (sau sună-ne la 0734.49.48.47) și putem începe să recrutăm muncitori din Asia pentru compania ta!

Întrebări despre angajare muncitori asiatici

Dacă aveți alte întrebări, dacă aveți nevoie de mai multe informații, ne puteți contacta.

 • Poţi alege între 2 variante de colaborare cu ExpressWork.ro:

  • Comision general 10 euro/ recrutare

   Nu contează numărul de candidaţi. Include recrutarea și selecția de personal din țările din Asia și consultanță pentru obținerea avizului de muncă. Angajatorul se poate ocupa de obținerea avizelor, traduceri, etc.

  • Comision 95 euro/candidat

   Include toată gama de servicii oferite de ExpressWork.ro, de la Consultanță & consiliere pînă la Transport & acomodare.

   În funcție de numărul de candidați comisionul va fi mai mic, iar dacă doriți un număr foarte mare de muncitori asiatici, suntem deschiși negocierii.

 • În primul rând trebuie să ne contactezi. Folosește formularul de cerere muncitori asiatici sau sună la 0734.49.48.47. Ne spui ce domeniu de activitate are compania ta și câti muncitori asiatici ai dori să angajezi. Noi îți vom trimite apoi contractul de colaborare privind recrutarea și selecția candidaților.

  Pentru următorul pas noi selectăm și îți prezentăm o serie de CV-uri de la muncitori asiatici, conforme cu specificațiile tale. În funcție de varianta de colaborare pe care o alegi, ne putem ocupa de realizarea dosarelor și obținerea avizului de muncă și permisului de ședere pentru fiecare dintre candidații din țările non-UE.

 • În general candidații din India, Nepal, Bangladesh, Sri Lanka, etc. sunt interesați să vină să lucreze în România pentru că salariul este mai mare decât în țara de origine. Marea lor majoritate lasă în urmă familii și copii ce depind de venitul realizat aici. Deci au un interes major să se acomodeze aici și să-și poată întreține familia de acasă.

  Există, mai rar, și situația de mai sus. Unii dintre ei doresc să ajungă în alte ţări din Europa. Dar abia după ce se încheie contractul de 1 sau 2 ani. Pentru acest tip de problemă avem asigurată garanția de a înlocui angajatul asiatic lipsă. Fără a mai achita un nou comision.

 • Din momentul semnării contractului tot procesul poate dura 3-5 luni. Depinde și de țara de proveniență a viitorului angajat. Există niște termene maxime legale de eliberare a documentelor de muncă: avizul de muncă - 30zile, viza de ședere - 15/30 zile, permisul de ședere - 30 zile. Totuși acestea pot crește datorită instituțiilor statului.

 • Salariul oferit de angajator pentru un muncitor asiatic nu poate fi mai mic de salariul brut minim pe economie. Legislația este aceeași pentru angajat român și pentru angajat asiatic.

  În general statul nu obligă angajatorul român să ofere cazare muncitorilor asiatici. Dar experiența ne spune că implicarea și angajamentul salariatului este mult mai mare dacă are asigurat loc decent de cazare. Costurile cazării sunt cheltuieli deductibile, pot fi suportate de firma total sau parțial. Apoi, bonurile de masă sunt un stimulent puternic ce asigura o productivitate crescută a muncitorului asiatic. Munca și relația angajator-angajat sunt cu totul alfel percepute de muncitorul asiatic, în comparație cu muncitorul român.